Boekverslag – Alleen maar nette mensen

Iets over de schrijver.
De schrijver is Robert Vuijsje. Geboren op 12 oktober, Amsterdam. Robert Vuijsje is Nederlandse schrijver en journalist van Joodse afkomst. Robert Vuijsje studeerde Sociologie en Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam, hij heeft ook ‘?n jaar doorgebracht bij de Amerikaanse Universiteit van Memphis.

Iets over de hoofdpersoon/personen.
Hoofdpersoon: David Samuels, 21 jaar en is de zoon van een programmamaker bij Nederlandste Tv. David woont in Oud-Zuid van Amsterdam en hij is Joods.
Bijpersonen:
Rowanda: Rowanda is de eerste negerin waar David iets mee krijgt.
Naomi: Naomi is het meisje waar David sinds zijn 12e verkering mee heeft.

Verklaar de titel.
De titel ‘Alleen maar nette mensen’ slaat terug op de uitspraak van de moeder van David. Die zei dat er ‘alleen maar nette mensen’ in Oud-Zuid wonen, dus ze bedoelde dat er geen allochtonen in Oud-Zuid wonen.

Plaats.
De plek waar het word afgespeeld is in Amsterdam (Oud-Zuid)

Tijd.
Het speelt zich af in de tijd van nu, tegenwoordig.

Belangrijke gebeurtenissen.
David heeft al jaren lang met Naomi en gaat toch op zoek naar een donkere vrouw als vriendin, hij vind Rowanda. David kocht veel spullen voor Rowanda, later toen David de neef van Rowanda leerde kennen hielp Ryan(neef van Rowanda) David nog een vriendin te vinden. Maar Rowanda kwam erachter en had het uitgemaakt met David. Later ging David naar Memphis, hij hoopte daar slimme donkere vrouwen te vinden, maar dat lukte niet.

Afloop.
Nadat David geen andere vriendin kon vinden in Memphis is hij terug gegaan naar Nederland en om weer bij Naomi te zijn, maar dat kon niet want Naomi had een relatie met Daan. David raakte in contact met een Marrokaanse vrouw genaamd Naima.

Heeft de schrijver een bedoeling met dit boek?
Nee, de schrijver wilt ons amuseren.

Jouw mening + argumenten.
Ik vond het een leuk boek, omdat ik het in ‘?n stuk kon doorlezen. Er zaten geen saaie momenten in, vond ik. Zijn verhaal heeft vaart, is goed geschreven en geeft een inkijkje in een wereld waarvan je het bestaan wel kent maar ook ver weg is. Het boek is leuk voor de jeugd, omdat het eigenlijk ook over jongeren gaat. Het boek is niet echt iets voor oudere mensen, omdat hun een andere humor hebben als ons.

Thema’s (onderwerpen)
Cultuurverschillen, Jeugdliefde, Liefdesrelatie, Problemen, Maatschappijkritiek, School- en Studentenleven, Seksualiteit, Social problemen.

Genre.
Psygologische Roman

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.