Mensen hebben hersenen die verdeeld zijn in 5 verschillende soorten categorie??n namelijk de voorhoofdkwab, wandbeenkwabben, slaapbeenkwabben, achterhoofd kwabben, kleine hersenen. Al deze delen van je hersenen hebben hun taken. Een robot heeft als brein een computer. Het hard van de computer is de processor. Een processor bestaat uit miljoenen transistors en die zijn te vergelijken met de hersencellen. Hoe sneller dat gaat wordt bepaald door de kloksnelheid.
Hoe weet een robot wat hij moet doen?
Robots zijn in het algemeen heel dom want een robot doet alleen wat de instructeur van hem vraagt. Een robot zou zo tegen een muur aanrijden als je hem beveelt om vooruit te rijden. Robots zijn niet intelligent en daarom hebben programmeurs een paar programma’s gemaakt om de robot uit zich zelf dingen te doen. Robots doen wat ze gevraagd word zo heeft de bekende Kasparov (een schaker) verloren van een robot maar de robot kon niet een antwoorden op de vraag : was het een spannend spel.
Hoe geeft een robot informatie weer?
Een robot geeft informatie weer in de vorm van beeld en licht. Daarmee laat de robot zien wat hij wil bereiken. Er zijn robots ontwikkeld die een mens moeten voorstellen en dan lopen ze mee en praten ze tegen je.
Hoe beweegt een robot?
Bij de mens gebruiken we spieren om vooruit te komen bij een robot is dat niet zo. Bij een robot gebruiken ze elektrische motoren. Je sluit die aan op een elektrische motor of een batterij. Men heeft ook kunstmatige spieren ontworpen.
Hoe spreekt een robot?
Een robot kun je ook laten spreken, je kunt geluid laten ontstaan omdat er drukverschillen in de lucht zijn. Mensen kunnen praten om de lucht uit onze longen en mond te blazen met klanken erbij. Door de tong en lippen te bewegen krijgen wij worden uit onze mond maar bij robots werkt dat niet zo want die hebben geen lippen en tong hun gebruiken een luidspreker in hun lichaam. Er zijn robots ontwikkeld met kunstmatige longen die een instrument kunnen bespelen zoals trompet en dwarsfluit.
Hoe hoort een robot?
Bij de mens horen we met onze oren want de oorschelp vangt het geluid op en dan komt het door het trommelvlies daardoor komen de hamer en het aambeeld en de stijgbeugel in beweging en vervolgens komt het in het slakkenhuis en dan zet dat het om in elektrische schokjes en dat is geluid in onze oren. Bij een robot is de microfoon het oor. Door het geluid gaat het vlies in de microfoon trillen en die zit vast aan een magnetische kern die aan een spoeltje hangt. Vervolgens vangt die signalen op en stuurt die door naar de computer.
Hoe ziet een robot?
Onze ogen zijn opgebouwd uit een hoornvlies , iris, pupil en lens. Een camera werkt hetzelfde als een oog je ziet in principe de wereld op zijn kop. In een robot kun je een speciale camera plaatsen dan kun 360 graden kijken om je heen. Dan kun je alles om je heen zien.
Hoe schat een robot afstanden in ?
Mensen kunnen afstanden inschatten omdat wij 2 ogen hebben want als je een oog dicht doet en je duim voor je houd dan kun je dat niet goed inschatten. Een robot heeft tevens 2 camera’s als ogen om diepte en afstand in te kunnen schatten.
Hoe voelt een robot?
Mensen voelen met hun lichaam en dat is de huid, maar robots niet die hebben voelsprieten. Robots hebben dit om te kunnen weten waar voorwerpen staan en dat ze er niet keihard tegen aan knallen. Zo heeft de robot Huggable meer dan 1500 geavanceerde tastsensoren om perfect te kunnen voelen.
Hoe proeft en ruikt een robot?
Mensen hebben een tong en neus om te ruiken en proeven de smaakpupillen zitten op de tong. Maar we proeven ook een groot deel met onze neus. Als je een robots zijn neus even goed wil laten werken als een menselijke neus dan moet het voldoen aan 2 dingen en dat zijn het onderscheiden van de chemische stofjes en het herkennen van een geur. Er zijn machines ontworpen om die geuren te kunnen opsporen. Want honden hebben een 1 miljoen keer zo’n goede neus als ons en varkens hebben ook een goede neus omdat ze zo truffels kunnen opsporen, maar robots willen die later in de toekomst die taak overnemen.
Hoe raakt een robot het noorden niet kwijt?
De aarde is een grote magneet dus een computer houdt daar rekening mee. Het global positioning system gps is een plaatsbepalingssysteem en zo kun je route naar huis weer vinden.
Waarom valt een robot niet om?
Mensen hebben evenwicht door het evenwichtsorgaan dat orgaan zorgt ervoor dat wij overeind blijven staan en niet plotseling omvallen. Robots hebben ook zo’n orgaan nodig om overeind te blijven staan. Robots hebben daarom ook meestal een gyroscoop die de functie overneemt van het evenwichtsorgaan. Een gyroscoop is een soort tol die de hele tijd rondjes blijft draaien en daardoor kan een robot verschillende vormen aannemen.